Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Højskoledag

SEP
07

Højskoledag


Lørdag d. 7. september 2019, Kl. 10:00 til kl. 14:45
Konfirmandstuen, Storegade 28
Sune Auken - lektor, dr.phil,
100 kr. pr. person inkl. super lækker frokost

TILMELDING

Menneske, historie og kristendom hos N.F.S. Grundtvig

Grundtvigs forfatterskab er på en gang velkendt og fremmed for mange danskere. På den ene side kender næsten alle et eller andet til ham, og mange har tilmed stærke holdninger i den anledning. På den anden side ligger der et kæmpe skrummel af et forfatterskab, som specialister dårligt nok kan finde rundt i. Dagens foredrag lader de to Grundtvig’er mødes i en udlægning af nogle af de store sammenhænge i Grundtvigs tankeverden og forfatterskab.

Mennesket er i historien, og i historien er mennesket en gåde, der venter på sin forklaring. Kristendommen er det sidste svar på, hvem mennesket er, men det svar kan aldrig blive fuldstændigt i det jordiske. Derfor er der et bredt felt hernede, hvor vi simpelthen er mennesker, og hvor vi skal mødes og blive kloge på hinanden som mennesker.

Grundtvigs fremstilling af disse emner er mere mangfoldig, skævere og meget sjovere, end man normalt går rundt og tror. Foredraget giver derfor også sine tilhørere lov til at se Grundtvig som alt muligt andet end den alvorlige lands- og kirkefader, men som et menneske, der tænker og skriver på de mærkeligste og mest originale måder. Det går formentlig ikke stille af.

Sune Auken (1970) er lektor i dansk litteratur ved Københavns Universitet, dr.phil. på en afhandling om Grundtvig, redaktør af tidsskriftet Grundtvig-Studier, centerleder, præstekone og far til fire. Han er en underholdende og engageret foredragsholder, der igennem mange år har talt om Grundtvig i kirker og forsamlingshuse over hele landet. Han bliver nogle gange lidt træt i håret af at skulle svare på, hvordan han er i familie med ...